Με το 1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης εργασίας (Best Presentation Team) επέστρεψε η ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ από τη Λετονία στο πλαίσιο της 17ης Ευρωπαϊκής Λογιστικής Εβδομάδας (European Accountacy Week) που διεξήχθη στην Ρίγα της Λετονίας (από 13/3 - 19/3/2016 με την υποστήριξη του Banku Augstkola, Riga).

Τη φετινή αποστολή του ΤΕΙ ΑΜΘ συνόδευαν οι καθηγητές Αθ. Μανδήλας και Μιχ.  Πιπιλιαγκόπουλος, όπως και δυο φοιτητές: Η Ελένη Σταυρακίδου και ο Βασίλης Πασαλίδης από το Τμήμα Λογιστικής. Στη Ρίγα βρέθηκε και ο προϊστάμενος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Δημήτριος Μαδυτινός, στο πλαίσιο διδακτικής κινητικότητας.

Στην Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα συμμετείχαν περίπου 100 καθηγητές και φοιτητές και από τα 15 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια. Σημειωτέον ότι το ΤΕΙ ΑΜΘ είναι το μόνο ελληνικό Τριτοβάθμιο Ίδρυμα σε αυτό το δίκτυο.

Οι κύριες δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Λογιστικής Εβδομάδας περιελάμβαναν: Παρουσιάσεις των χωρών, πόλεων και Ιδρυμάτων των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων - ΤΕΙ, διαλέξεις σε προχωρημένα θέματα Λογιστικής, λογιστικές αναλύσεις σε workshops, παρουσιάσεις θεμάτων από ομάδες φοιτητών και τέλος, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Οι φοιτητικές παρουσιάσεις διεξήχθησαν ενώπιον ειδικής επιτροπής καθηγητών από τα συμμετέχοντα Τριτοβάθμια Ιδρύματα.

Λίγα λόγια για το δίκτυο

To δίκτυο ETAP (European Taxation and Accounting in Practice) είναι ένα διεθνές ακαδημαϊκό δίκτυο δεκατεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο IUT της Lille στη Γαλλία και ασχολείται με τη Λογιστική, τις εφαρμογές και τα προβλήματα των λογιστικών  εφαρμογών.

Σκοποί του δικτύου, που ιδρύθηκε το 1996 στις Βρυξέλλες, είναι η δημιουργία και χρήση μελετών περίπτωσης, η υλοποίηση της ευρωπαϊκής (διεθνούς) διάστασης της Λογιστικής (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) στα συνεργαζόμενα Ιδρύματα και η δημιουργία και ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ των συνεργαζόμενων Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων. Υπεύθυνος του δικτύου στο ΤΕΙ ΑΜΘ είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Μανδήλας.