Πως θα σας φαινόταν να λάβετε 16.000 € για να αποκτήσετε την πρώτη σας  επαγγελματική εμπειρία σε μια κορυφαία εταιρία στην Ιαπωνία; Κάθε μεγάλο επίτευγμα ξεκινά με την απόφαση να προσπαθήσουμε! Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Vulcanus έχουν ξεκινήσει και διαρκούν έως 20/01/2017!

Τι είναι το Πρόγραμμα Vulcanus;

Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία μέσω internships σε κορυφαίες ιαπωνικές εταιρίες για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκονται στο 4ο έτος προπτυχιακών σπουδών ή στο τελευταίο έτος των μεταπτυχιακών τους σπουδών.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του επόμενου έτους (Περίοδος Πρακτική Άσκηση: 01/09/2017 - 30/08/2018).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σεμινάριο μίας εβδομάδας στην Ιαπωνία (Σεπτέμβριος)
  • Τετράμηνο εντατικής εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος)
  • Οκτάμηνη τοποθέτηση σε ιαπωνική εταιρεία (Ιανουάριος - Αύγουστος)

Ποιος έχει δικαίωμα συμμετοχής;

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υπήκοοι της ΕΕ*, φοιτητές στο 4ο έτος προπτυχιακών ή τελευταίο έτος μεταπτυχιακών σπουδών των κλάδων Μηχανικής ή Θετικών Επιστημών (Engineering or Science)**.

(*) Γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές  από το Μαυροβούνιο, Τουρκία, FYROM, Ισλανδία, Μολδαβία.

(**) Γίνονται δεκτοί φοιτητές διαφόρων γνωστικών αντικειμένων (επιστήμης υπολογιστών / μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, πολιτικών μηχανικών, επιστήμης των υλικών, τηλεπικοινωνιών, φυσικής, χημείας, βιοτεχνολογίας, μηχανικών παραγωγής κ.ά.).

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;

Οι υποψήφιοι επιλέγονται με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, το επίπεδο αγγλικών τους καθώς και τα κίνητρά τους και την ικανότητά τους να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική κουλτούρα.

Ποιος πληρώνει τι;

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ - Ιαπωνίας και την ιαπωνική εταιρεία υποδοχής. Οι φοιτητές λαμβάνουν επιχορήγηση 1.900.000 Yen (περίπου 16.400 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) για να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού προς και από την Ιαπωνία και τα έξοδα διαβίωσης στην Ιαπωνία. Επιπλέον παρέχεται δωρεάν διαμονή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Γιατί να συμμετέχω;

  • Για να εξοικειωθείτε με το εύρος των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από μια κορυφαία ιαπωνική εταιρεία υποδοχής, να μάθετε ιαπωνικά και να εκτιμήσετε την ιαπωνική κουλτούρα.
  • Για να εμπλουτίσετε τις  εμπειρίες σας και τις επαγγελματικες σας προοπτικές κερδίζοντας την πρώτη επαγγελματική σας εμπειρία σε μια διεθνή εταιρεία.

Έχουν γίνει δεκτοί φοιτητές από την Ελλάδα στο πρόγραμμα Vulcanus;

Από τη σελίδα του προγράμματος, θα διαβάσετε για τις εμπειρίες δύο (2) Ελληνίδων φοιτητριών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα προηγούμενα έτη, ενώ μία ακόμη φοιτήτρια από την Ελλάδα παρακολουθεί αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα στην Ιαπωνία. Οι Ελληνίδες φοιτήτριες που έγιναν δεκτές στο πρόγραμμα προέρχονται από τους κλάδους της επιστήμης των υπολογιστών, των τηλεπικοινωνίων και της χημικής μηχανικής και η πρακτική τους άσκηση πραγματοποιηθηκε στις εταιρείες HITACHI, NTT Tellecomunications και KAWASAKI.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κλάδους σπουδών στους οποίους αφορά το πρόγραμμα, τις λοιπές προϋποθέσεις και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο σύνδεσμο: www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan.

Μαρία Αλεξίου,
Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού,
Founder - www.eduguide.gr